Várong Község Önkormányzata nevében a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetre

Várong Község Önkormányzata nevében a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetre való tekintettel az alábbi tájékoztatást adom, és a 40/2020. (III.12.) Korm. rendeletben kapott polgármesteri felhatalmazásommal élve a következőket rendelem el:

Szakcsi Óvoda és Konyha

A 45/2020 (III.14.) Korm. rendelet 2. § alapján 2020. március 17-től (kedd) a Szakcsi Óvoda határozatlan ideig zárva tart, gyermekeket nem fogad. Az óvoda szükség szerint ez idő alatt ügyeletet tart, kizárólag azok számára, ahol ez feltétlenül indokolt, tehát ha a szülő egyáltalán nem tudja más módon megoldani gyermeke elhelyezését. Az ő számukra a felügyelet igényét kérjük, hogy az óvodavezetővel egyeztessék a 30/536-7652 telefonszámon.

Szakcsi Általános Iskola

  1. március 13-án Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus terjedésének megfékezése céljából elrendelte, hogy hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket.

Emiatt 2020. március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe: tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. A tanítási év zökkenőmentes folytatásához a pedagógusok felkészülnek a digitális oktatásra, az újfajta kapcsolattartásra. A felkészülés után időben tájékoztatják a szülőket és a tanulókat az oktatás módjáról.

Kérünk minden szülőt, hogy gyermeke holmiját 2020. március 16-án, hétfői napon vigye haza az iskolából, egyben nyilatkozzon gyermeke felügyeleti és étkezési igényéről is!

Minden közösségi esemény és rendezvény elmarad az intézkedés visszavonásáig!

Gyermekétkeztetés

Az önkormányzat a megváltozott körülmények között a felügyelt gyermekeken kívül a nevelési/tanítási napokon napi egyszeri meleg ételt (ebédet) biztosít a közétkeztetésre jogosult gyermekeknek, akik ezt igényik. A helyben fogyasztás tilos, az ételek kiadása műanyag éthordókban történik. Azt személyesen lehet elvinni a konyháról, minden nap 11:00 és 11:30 óra között. Aki élni kíván ezzel a lehetőséggel az iskolások esetében az iskola vezetőjénél (osztályfőnököknél), az óvodások esetében pedig óvodavezetőnél jelezzék!

Szociális ellátás

A Dombóvári Szociális és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás által biztosított családi- és a gyermekjóléti szolgálat munkatársa indokolt esetben +36 30 / 265-6006 telefonszámon elérhető.

A szociális étkeztetést továbbra is házhoz szállítással biztosítjuk.

Az Országos Tisztifőorvos 2020.03.08.-tól visszavonásig látogatási tilalmat rendelt el minden Magyarországon működő összes fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szolgáltatást nyújtó szociális intézményben. A tilalommal a Szakcsi Idősek Otthona (7213 Szakcs, Petőfi tér 10.) intézményünk is érintett. Kérjük az intézményt látogatókat, hozzátartozókat, egyeztetés céljából keressék Mohainé Gadányi Zita tagintézmény vezetőt a 06 74/485-363 vagy 06 30/243 1052 telefonszámokon. A veszélyhelyzet ideje alatt a házigondozotti körbe nem tartozó azon idősek számára – akik ellátása hozzátartozó hiányában nem megoldott – igény szerint az Önkormányzat napi egyszeri alkalommal a bevásárlás, gyógyszerbeszerzés vonatkozásában segítséget nyújt. Igényüket kérjük, jelezzék az idősek otthona vezetőjének a fenti telefonszámok egyikén.

Önkormányzati Hivatal

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal Szakcsi Kirendeltségének ügyfélfogadási rendjének korlátozását rendelem el, 2020. március 16. napjától határozatlan időre az alábbiak szerint: hétfő, szerda, csütörtök, péntek 8-10 óráig a Községháza házasságkötő termében. Kedden az ügyfélfogadás szünetel. Az ügyfélfogadási idő alatt a házipénztár is működik. A személyes ügyfélfogadás kizárólag rendkívüli, azonnali intézkedést igénylő vagy más úton nem intézhető ügyekre korlátozódik.

A hivatal telefonos elérhetőségei továbbra is működnek (74/485-215), az ügyintézők azon elérhetőek.

A Dombóvári Járási Hivatal helyi ügysegédi szolgálata visszavonásig szünetel.

Scroll to Top