Humán kapacitások fejlesztése a Dombóvári járásban EFOP-3.9.2-16-2017-00047


a kedvezményezett neve: Dombóvár Város Önkormányzata
a projekt címe: Humán kapacitások fejlesztése a Dombóvári Járásban
a szerződött támogatás összege: 249.825.095 Ft
a támogatás mértéke: 100%
a projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.02.29
projekt azonosító száma: EFOP-3.9.2-16-2017-00047

A projekt tartalmának bemutatása:
Dombóvár Város Önkormányzata 2017. március 16-án nyújtott be támogatási kérelmet az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül „Humán kapacitások fejlesztése a Dombóvári Járásban” címmel. A Támogatási Szerződés kibocsátására 2017.11.07-én került sor.

A projektet Döbrököz, Várong, Lápafő és Szakcs Községek Önkormányzatával, valamint a Dombóvári Egyesített Humán Szolgáltató Intézménnyel konzorciumban valósítja meg Dombóvár Város Önkormányzata.

Jelen fejlesztés alapvető célja, hogy a területi különbségek és különösen a településméretből adódó társadalmi hátrányok lecsökkenjenek, és a helyi problémákra komplex, átfogó megoldást találjon. Ennek érdekében a projekt keretében először az igények felmérése, a hátráltató tényezők teljes körű feltérképezése történik meg, majd a szaktudási hiányt enyhítő programok és képzések kidolgozása, illetve megvalósítása. A projekt második blokkjában a gyermekek és a tanulók pénzügyi magatartásának kialakítása valósul meg, a fiatalok tehetséggondozása, valamint nyelvi előkészítő és digitális kompetenciát fejlesztő programok zajlanak le. A harmadik projektrész keretében a hátrányos helyzetű tanulók támogatását célozza meg a fejlesztés különböző ösztöndíjak kiosztása által. A tanulók oktatásán kívül a szülők és az intézmény közötti kapcsolatot erősítő programok is megvalósulnak, illetve kis értékű eszközök beszerzése is része a beruházásnak.

Ezeken felül a humán közszolgáltatásban dolgozók egy része továbbképzésen vesz részt, melyet tanúsítvány, vagy bizonyítvány megszerzésével zárnak le. Ezeknek a képzéseknek fontos eleme az információ- és tapasztalatcsere, vagyis az elméleti oktatás mellett gyakorlati újdonságokkal is találkozhatnak a kurzusokon részt vevők.

A projekt gazdasági és infrastrukturális szempontból kedvezményezett településeket, valamint jelentős munkanélküliséggel sújtott településeket is érint. A fejlesztés során közvetlenül több mint 1 000 fő vesz részt a projekt által különböző helyszíneken megvalósuló képzésekben, programokban.

http://www.dombovar.hu/Unios-projektek/Human-kapacitasok-fejlesztese-a-Dombovari-jarasban

Scroll to Top