Humán szolgáltatások fejlesztése a Dombóvári Járásban


Humán szolgáltatások fejlesztése a Dombóvári járásban

Dombóvár Város Önkormányzata 2017. március 31-én nyújtott be támogatási kérelmet az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül „Humán szolgáltatások fejlesztése a Dombóvári Járásban” címmel.
A Támogatási Szerződés megkötésére 2017.12.04-én került sor.

Kedvezményezett neve: Dombóvár Város Önkormányzata

A projekt azonosító száma: EFOP-1.5.3-16-2017-00063

 

Humán szolgáltatások fejlesztése a Dombóvári Járásban

EFOP-1.5.3-16-2017-00063

 

  • a kedvezményezett neve: Dombóvár Város Önkormányzata
  • a projekt címe: Humán szolgáltatások fejlesztése a Dombóvári Járásban
  • a szerződött támogatás összege: 249.872.310 Ft
  • a támogatás mértéke: 100%
  • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.02.29
  • projekt azonosító száma: EFOP-1.5.3-16-2017-00063

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

Dombóvár Város Önkormányzata 2017. március 31-én nyújtott be támogatási kérelmet az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül „Humán szolgáltatások fejlesztése a Dombóvári Járásban” címmel. A Támogatási Szerződés megkötésére 2017.12.04-én került sor.

 

A projektet a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzattal, a Dombóvári Egyesített Humán Szolgáltató Intézménnyel, valamint Döbrököz, Várong, Szakcs és Lápafő Községek Önkormányzatával konzorciumban valósítja meg Dombóvár Város Önkormányzata.

 

A projekt alapvető célja a helyi együttműködésekben, közösségekben rejlő lehetőségek lehető legszélesebb kiaknázásával a Dombóvári járás hátrányos helyzetű térségének fejlesztése, valamint a helyi lakosság esélyegyenlőségének biztosítása. A projekt a területi különbségek és különösen a településméretből adódó társadalmi hátrányok csökkentését, valamint a minőségi közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítását kívánja kezelni. A fenti célkitűzések támogató programok által, azokon belül különböző tematikák mentén realizálódnak, esetenként mentori tevékenységgel egybekötve. Megvalósul többféle, a helyi életminőség javítását célzó és a célcsoport helyben maradását ösztönző, valamint a lakosság egészségmagatartásának fejlesztését célzó, közösségi egészségnevelési és egészségfejlesztési program is. Különböző család- és gyermekjóléti, egyéb preventív és a fiatalok közösségépítéséhez kapcsolódó program is lezajlik majd. A projekt helyi problémákra kíván megoldást találni, fő célkitűzése a hátrányos helyzetűek segítése és a város népességmegtartó erejének növelése.

 

A projekt gazdasági és infrastrukturális szempontból kedvezményezett településeket, valamint jelentős munkanélküliséggel sújtott településeket is érint. A projekt közvetlenül több mint 2 000 főt érint, a fejlesztés hatására pedig legalább 15 fő jut álláshoz.

Scroll to Top